Sastāvdaļas:
- Cūkas krūtiņa -1,5 kg.
- Ķiploks – 1 – 2 galviņas.
- Malti melnie pipari
- Garšviela cūkgaļai
- sāls
Kā pagatavot:
Cūkas krūtiņu sagriež gabalos. Ķiploku sasmalcina blenderī vai arī ar ķiplokspiedi. Krūtiņu ierīvē ar sāli, garšvielām, pipariem un ķiploku.
Ļauj nostāvēties aptuveni stundu. Ņemt polietilēna maisiņu, ielikt vienu maisiņu otrā un tajā ielikt krūtiņu. (Man bija 4 krūtiņu gabali, es liku pa diviem gabaliem katrā maisiņā). No maisiņiem izlaist gaisu un tos sasiet.
Maisiņus ar krūtiņu ielikt katliņā ar aukstu ūdeni, uzlikt katliņam vāku, un likt uz uguns. (Maisiņi vārīšanās procesā nesaplīsis!) Kad ūdens sāks vārīties, samazināt liesmu, lai ūdens stipri nevārītos.
Uz mērenas uguns vārīt 2 stundas. Izslēgt plīti un atstāt krūtiņu ūdenī atdzist. Kad atdzisīs, izņemt krūtiņu no maisiņiem. Ietīt folijā, un ielikt ledusskapī, lai kārtīgi atdziest. Labāk uz nakti.
LASI VĒL:
Labu apetīti!!!
[…] LASI VĒL: Speķis maisiņos – ļoti garšīgi! […]